GEWOONWEG SCHITTEREND

Cijfers heb ik niet bij de hand, maar ik ga er vanuit dat het Pieterpad het meest populaire lange-afstands-wandeling is. Van het Groningse Pieterburen naar de Limburgse Sint Pietersberg. Wandelen door verschillende landschappen in ons land. Sommige wandelaars gaan in één keer van noord en zuid (de meest gewandelde richting), anderen gaan af en toe een weekendje wandelen.
Anne-Marie Kruiper is één van de wandelaars die op pad zijn gegaan op het Pieterpad. De Schoonhovense ging van start in Pieterburen in in twee periodes liep zij naar het eindput. Onderweg genoot zij niet alleen van de omgeving, maar meer nog van de ontmoetingen met mensen. Wandelaars, mensen op een terras, mensen in een B&B of een hotel. In 26 etappes en hoofdstukken neemt zij ons op vlotte wijze mee op haar wandelingen, vaak gaat zij alleen op pad, soms met haar man, een bekende, een oude vriendin. Voor haar zijn die onderwegse ontmoetingen van groot belang. Verwacht niet allerlei historische uitstapjes of beschouwingen over het cultuurlandschap waar zij door heen wandelt.
Bij de weergave van haar ontmoetingen grijpt Anne-Marie zeer vaak terug op haar eerdere wandelervaringen op de Camino (waar haar eerste boek over gaat) of zij grijpt terug op haar Schoonhoven en de herinneringen aan de zilverstad en de mensen daaraan. Wat mij betreft had zij meer de ontmoetingen op het Pieterpad kunnen uitwerken en zo daar aandacht aan kunnen besteden. Zoals de ondertitel van haar boek aangeeft gaat het juist om de wandelingen en de ontmoetingen op het Pieterpad. Onderweg valt er genoeg te beleven.

Anne-Marie Kruiper
Gewoonweg schitterend.
Wandelingen en ontmoetingen op het Pieterpad
AM Books maart 2023
ISBN 978909036914

Dit boek heb ik ontvangen van de uitgever voor een recensie op mijn wandelwebsite.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.