Moselsteig: Konz Mitte naar Trier West

We stappen uit op station Konz Mitte. De trein gaat verder naar Hauptbahnhof Trier. Wanneer de trein langzaam vertrekt in de juiste richting zie ik een opgestoken hand in de trein. De hand zwaait. De hand is van de wandelende bankdeler. Hij is een dag verder dan ons, na onze rustdag.

De Saar stroomt in de Moezel.

Wij verlaten het éénperronnige station van Konz Mitte en volgen de markeringen in dit deel van de stad. Al snel komen wij bij de Moezel en wel bij een brug over deze rivier. Voetgangers en fietsers en treinen steken hierover. Gelukkig gebruiken niet alle gebruikers hetzelfde deel van de brug. Aan de gene zijde van het spoor zien wij niet alleen de Moezel, maar ook het einde van de Saar, die wij eergisteren overstaken. Op de linkeroever gaan wij eerst door een bosgebied, vervolgens steken wij een spoorlijn over. De spoorboom aan deze zijde en die aan de andere zijde zijn dicht. Gelukkig is aan beide uiteinden een klein draaihek (steggelke) geplaatst, zodat wij na links en na rechts kijken kunnen oversteken. We zijn nu in het dorp Zewen. Volgens de routetekst is er een toren langs de route, maar waarschijnlijk keken wij juist naar de andere zijde. We gaan hier al klimmen, eerst tussen de woningen door, daarna door het bos. Aan de rand van Zewen komen wij langs het terrein van een imkervereniging waar twee mannen in vol ornaat bezig zij met de controle van de kasten. Zij poseren gewillig en vertellen iets over hun vereniging en de verkoop van honing.

In het bos vinden wij onze eerste rustplaats van de dag. Op een kruising staat het houten geval. Er passeren meerdere aangelijnde honden, een kind in een wandelwagen en wat al niet. Na een goede pauze met stevig brood en een beker koud water gaan wij verder. Daar verder is een schuilhut, die ook als Bierkeller wordt gebruikt. De lege flessen met alcoholische versnaperingen staan buiten. Bij Herresthal blijkt de route te zijn verlegd. We gaan om de noordwestelijke kant van het dorp heen. Wanneer wij ons hebben herenigd met de voormalige route zitten er tien kilometers op. Dat vraagt om een rustpauze. Het eerste bankje (of fatsoenlijk neergelegde boomstam) is voor ons. Maar onze route gaat listig langs wegen zonder bankje (of fatsoenlijk neergelegde boomstam). Pas in de buurt van Waldfrieden kunnen wij ons vredig nederzetting op twee (!) bankjes, met rechtopstaande boomstam als tafeltje. Het is hier goed toeven. Meerdere wandelaars passeren deze uitgelezen plek.

De tweezitter.

Na deze noodzakelijke pauze gaan wij verder door het bos. En dan komen wij uit bij het beroemde Café Mohrenkopf. De Biergarten en de Kuchen worden in de gids uitbundig aangeprezen. Wij hebben ons voorgenomen ons te storten op de Kuchen. Helaas, een bord vermeldt dat de zaak is gesloten wegens een feestje. Dan maar de steile helling af naar het Busental. In dit dal hebben wij de mogelijkheid om de hoofdroute te volgen of om een andere weg in te slaan (die niet is gemarkeerd) die ons klimmend naar Markusberg brengt. In dit kleine dorp is de mooie Markuskapelle. In deze kapel zijn zoeven een man en een vrouw gezegend hun huwelijk ingegaan. Vandaar het besloten feest in de Mohrenkopf. We lopen om de kapel heen. Aan de achterzijde is een fabelachtig uitzicht over Trier. We zien de Porta Nigra. Het geboortehuis van Karl Marx kunnen wij helaas net niet zien. In de kapel inzicht, achter de kapel uitzicht. Wij volgen de weg die ons omlaag brengt. We treffen een bord met de waarschuwing van een daling van 16%. Te voet lukt dat, meer mensen wandelen hier. Even verderop haken wij aan op de hoofdroute, passeren het immense Robert Schumann Huis. Dan zijn we op de Römerstrasse op het eindpunt van onze vandaagse route.

Wij volgen deze weg terwijl de nummering van de huizen daalt. Aan het einde van de weg zien wij aan de overzijde de bushalte die wij nodig hebben om bij het Hauptbahnhof Trier te komen. De bus rijdt langs de Porta Nigra en geraakt bij het centraal station. Op een terrasje in de buurt nemen wij iets te drinken, maar het is geen vrolijke buurt. Op het station vervoegen wij ons op perron 11, echter wordt na enige tijd omgeroepen dat wij allen dienen te verkassen naar perron 12. Daar zal de trein met eindbestemming Perl vertrekken. Dit blijkt te kloppen.

Moselsteig: Konz Mitte naar Trier West – 18.3 kilometer

Advertentie

2 gedachten over “Moselsteig: Konz Mitte naar Trier West

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.