Einde weg

Vorige week liep ik het Valkschepad in de buurt van Lunteren, samen met een wandelgenoot. Een mooie route tussen de weilanden door en in de bossen, over het zandgebied van het Wekeromse Zand. 

Voor afgelopen donderdag stond in mijn agenda: Willem Wandelt. Ik had al wat gemijmerd over een route die ik zou kunnen wandelen. De laatste etappe van het Grote Rivierenpad van Nijmegen naar het Duitse Kleef had ik al uit mijn hoofd gezet. Ik zou met de trein naar Nijmegen gaan en dan wandelen naar Kleef, waar Wandellief mij op zou wachten. Vervolgens een overnachting en dan de volgende dag samen naar huis. 

Het nieuwe KlompenpadXL speelde door mijn hoofd. Of toch maar iets nog dichterbij huis? 

De overheid adviseert ten zeerste: BLIJF THUIS, tenzij werk, boodschappen, een frisse neus halen. Een dag op pad voor een wandeling valt niet onder mijn werk. Ik doe onderweg geen boodschappen. Ah, ik kan een frisse neus halen, misschien zelfs wel een loopneus. 

En dan spreekt Wandellief vanaf de bank. Haar hele werkzame leven werkt zij al in de zorg, stond aan het kraambed en aan het sterfbed en van alles er tussenin. Nu gaat zij nog even door met werken met zorg voor kwetsbare mensen in onze stad.

“Wat ga je doen wanneer je op een afgelegen bospad je verstapt en je enkel breekt? Denk je dat ambulanceverpleegkundigen het niet druk genoeg hebben om naar jou in een bos te zoeken?”

“Nou, ja, dan ….”

“De zorg staat onder grote druk. Veel extra mensen melden zich aan om te helpen en jij doet alsof er niets aan de hand is.”

“Nou, ja, nee ….

Ik besluit om thuis te blijven, voorlopig thuis te blijven. Nog even een paar keer slikken en ik denk ook aan de oproep van de overheid BLIJF THUIS. Juist heb ik een prachtig boek over wandelen onder handen. Er zijn nog aardig wat boeken in huis die ik niet heb gelezen.  

En die frisse neus? Of zou ik ook een frisse neus kunnen halen door in de wijk een wandeling te maken, een dagelijkse wandeling wellicht? Ik ga proberen mijn dagelijkse dertig minuten te wandelen. Ik ben gisteren begonnen en ik wil proberen dat wandelen er in te houden naast, naast andere bewegingen zoals klussen. En misschien ga ik proberen om deze website qua uiterlijk bij te werken of geheel te veranderen.P1120768 verboden in te rijden

 

 

Wat gaan jullie doen?

Doorgaan zoals altijd? 
Tijdelijk stoppen met wandelen?
Een dagelijkse korte wandeling? 

Laat het horen!

 

 

Advertentie

11 gedachten over “Einde weg

  1. Straks ga ik wandelen in de wijk.
   Je kunt mijn bijdrage herbloggen, graag alleen het begin van deze bijdrage en dan de link naar blog post voor het vervolg. Bedankt. 😊

   Like

 1. Mijn respect en dankbaarheid voor mensen, die zoals Wandellief in de zorg werkzaam zijn, is steeds héél groot geweest, en in deze dagen is dat eindeloos groot geworden. Wat niet wil zeggen dat ik haar argumentatie helemaal kan bijtreden. De kans dat ik een bot breek of me ernstig kwets bij mijn (bijna) dagelijks uurtje corona-wandelen, lijkt me véél kleiner dan bij het klussen in huis of tuin : kleine en grote ladders, grasmaaier, snoeischaar, … messen, scharen, zagen en bijlen allerhande, de trap naar kelder- of zolderverdieping… allemaal liggen ze op de loer om ons – mits één seconde brute pech – naar de spoedafdeling te dwingen. Dus toch ook maar doorgaan met wandelend te genieten van de ontluikende lente, denk ik dan !

  Like

  1. Beste Bert, Dank voor uw uitgebreide reactie. Inderdaad de kans dat u en mij thuis iets overkomt is zeer nadrukkelijk aanwezig. Wanneer mij thuis of in de wijk iets overkomt is Wandellief snel ter plekke. Wanneer ik met de auto naar her of der ga, onze auto parkeer, daarna een eind ga wandelen, dan is het in geval van een ongeval moeilijker om hulp te krijgen van Wandellief (ik heb de auto ergens staan) en zal ik zijn aangewezen op andere hulpdiensten. Maar zowel voor uit als thuis geldt: let op, breng jezelf niet in de problemen. Willem de Wandelaar

   Like

   1. Hallo Willem !
    Natuurlijk heb je voor 100% gelijk ! Hiermee is duidelijk : het éne wandelen is het andere niet. In wat jij beschrijft herken het “wandelen”, zoals ook mijn goeie vriend en ex-collega Guido De Beucker dat al jarenlang vrij hardnekkig beoefent. Maar dat type wandelen is in België sinds enkele weken helaas totaal verboden.
    Dus wandelen (of fietsen soms) mijn vrouw (door corona-beperkingen werkloos) en ik (gepensioneerd) quasi dagelijks samen 1 à 2 uren in en om ons mooie dorp Vorselaar… en met de mooie lenteweek, die voorspeld wordt, zullen we dat zeker nog even moeiteloos kunnen volhouden !
    Overigens : uit mijn eerste reactie zal je ook al wel begrepen hebben, dat ik mijn tijd liever opvul met wandelen dan met klussen… ’t Was dus wel een beetje een “oratio pro domo” (zeiden de Romeinen).

    Hou je gezond en geniet van de lente !

    Bert G.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ik blijf wandelen, rondjes van 10-12 km in en rond Alkmaar, Heiloo. Geen pauzes nodig en op tijd thuis voor de sanitaire stop.
  Kan altijd, behalve met slecht weer. Na oogoperaties ben ik hier mee begonnen en later toen ik weer beter zag, heb ik de georganiseerde wandelingen in NoordHolland hervat. Laten we hopen dat het beter wordt in de lente, blij lopen!!

  Like

 3. Hallo Elly,
  Goed dat je blijft wandelen. Een tijdje heb ik gewandeld vanaf huis. Later ben ik toch weer wandelingen iets verder van huis gaan doen. Sinds het begin van de pandemie heb ik geen gebruik van openbaar vervoer gemaakt. Dat wil ik ook nog even zo houden. Wandelen wil ik wel graag blijven doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.