Paden naar de plantage

In en om Veenendaal zijn wandelingen uitgezet onder de noemer Veens Ommetje. Voor vanmorgen kiezen wij een ommetje buiten Veenendaal en wij gaan van start bij Kwintelooijen (of Kwintelooyen?), waar ooit een afgraving was, maar nu een natuurgebied met een bijpassende motorcrossbaan. Op één of andere manier schijnen die twee bij elkaar te passen. Ik heb het nog niet doorgrond.
Eerst gaan we langs enkele waterpartijen die er mistig bij liggen op deze ochtend. Het is hier rustig en op het grootste deel van onze wandeling zal het rustig blijven. Eerst gaan we door de bossen en komen ook op het
familielandgoed Prattenburg. Deze wandeling is geen vlakke wandeling, maar is goed te doen. Na de bossen en een enkele overgestoken asfaltweg komen wij in een open gebied. Het is de Remmerdense Heide. Ten zuiden van deze heide ligt Plantage Willem III en nog iets verder zuidelijk ligt Remmerden, dat er op de kaart uitziet als een bedrijventerrein. Op de Remmerdense Heide treffen we een kudde paarden aan, die rustig verder grazen wanneer wij op gepaste afstand passeren. We gaan langs grafheuvels en een drinkpoel die op andere momenten druk wordt bezocht gezien de vele sporen van dieren. Van de heide gaan we verder en we worden gepasseerd door een snelloper die in gestrekte draf in de verte verdwijnt. Wij gaan de bossen weer in en komen uit bij een uitkijkpunt. Nu zijn er vele punten onderweg waar je uit kunt kijken, maar dit punt staat als zodanig aangegeven op mijn kaart. Anderen hebben dit ook opgemerkt en hebben koers gezet naar dit punt. Op een bankje zitten een paar mensen, twee mountainbikers (met fiets) staan bezig te zijn met het uitkijken, er komen wandelaars uit tegenovergestelde richting. Allen hebben wij uitkijk over de afgraving die bezig is met een vergroening. Dat is in deze tijd van het jaar ook merkbaar en kijkbaar. Langs de rand van de afgraving gaan wij verder. De mountainbikers halen ons in en wij zien hen verderop moeite hebben met een helling. Over de Dikkenberg gaan we naar de parkeerplaats waar ons voertuig staat. De parkeerplaats is nu bijna geheel bezet. Fietsers stappen in en uit. Her en der staan mensen te praten (werkoverleg? vriendinnenpraat?) Wij doen onze wandelschoenen uit, trekken onze dagelijkse schoenen aan.
Dit buitenommetje is een mooie afwisselende wandeling. Waarschijnlijk is het in een weekend of op een feestdag heel wat drukker dan het nu is, maar meestal geld de regel: des te verder van de parkeerplaats, des te rustiger. Deze andeling is een aanrader.

Veens Buitenommetje – Paden naar de plantage – 7.2 kilometer

Veens buitenommetje – Pad naar de Plantage – 7.5 kilometer

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.