VOETREIZIGER

De paden op, de lanen in. 

De journalist Gerard van Westerloo (1943-2012) werkte voor de Groen Amsterdammer, maar voornamelijk voor Vrij Nederland. Dat Vrije Nederland verkende hij te voet toen hij op 18 maart 1991 vertrok uit de mooie stad Haarlem en op 25 juni van hetzelfde jaar aankwam in Amsterdam. Gezegd moet worden dat hij tussen vertrek en aankomst een flinke omweg maakte door grote delen van ons land. Wekelijks schreef hij een verslag voor Vrij Nederland, twaalf weken lang. Toen zat de serie er op, maar het wandelen was nog niet afgelopen. Voor de uitgave van dit boek maakte hij nog een paar extra wandelingen, voor een aantal al gewandelde trajecten ging hij op herhaling. Dit alles is terecht gekomen in dit boek ‘Voetreiziger’.

Het is een mooi boek geworden, met zijn eenzame tochten en zijn vele ontmoetingen. Ik verm,oed dat het lang niet allemaal toevallige ontmoetingen waren, want soms staat een boswachter al te wachten op Gerard om hem mee te nemen om een tocht. Een andere keer heeft hij een ‘toevallige’ ontmoeting met één van de dames die aan het begin van het Pieterpad stonden. Zo maakt hij op zijn wandelingen kennis met dit Lange Afstandswandelpad (LAW) en andere paden waarover voetreizigers gaan. 

Dit boek vond ik in een supermarkt, in een kast met gratis boeken. Misschien heeft u dit geluk ook, of gaat u zoeken op Boekwinkeltjes of op Marktplaats. Het is goed om soms te reizen in een boek, te voet van hoofdstuk naar hoofdstuk en in de avond in eigen bed te gaan slapen. 

Gerard van Westerloo – Voetreiziger. Verslag van een tocht door Nederland – De Bezieg Bij, 1993 Afbeeldingsresultaat voor voetreiziger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.