PELGRIMSBOEK

Recentelijk heb ik een recensie geplaats van de wandelgids Wegen met Zegen, een pelgrimstocht in het oosten van de Betuwe. Naast deze wandelgids is er een flankerende uitgave: een Pelgrimsdagboek.
In een zeer fraaie uitgave van de organisatie achter deze pelgrimstocht in de Betuwe is dit boek op de markt verschenen. Op de inleidende pagina’s wordt de bedoeling van dit dagboek vermeld, wordt de dubbele betekenis van Zegen uitgelegd, wordt het logo uit de doeken gedaan en kunnen we meezingen met een pelgrimslied van Andries Govaart (tekst) en Rien den Arend (muziek).
Hoe is indeling van dit Pelgrimsdagboek? Bij iedere etappe (volgens de wandelgids) is er informatie over de zogenaamde ‘honesty-box’, waar een extra pagina uitgehaald kan worden met extra informatie of teksten tot bezinning. Verder zijn er bezinnende teksten (van bijvoorbeeld Meister Eckhart of Kierkegaard of de zeven werken van barmhartigheid), gedachten uit de bijbel, info over de kerkgebouwen (bijvoorbeeld over de kapel van de inmiddels heilige Titus Brandsma). Verder zijn er een aantal bijzondere velletjes papier voor het noteren van eigen gedachten en vragen en gebeden die opkomen bij de pelgrim. Op deze wijze word ik als pelgrim iedere keer weer aangespoord om te overdenken wat ik heb gezien en gehoord. Zo schrijft u gaandeweg uw eigen pelgrimsdagboek.
Deze uitgave is een fraaie aanvulling op de wandelgids.

Wat rest is: de pelgrimsstaf ter hand nemen en op weg gaan.

Dit Pelgrimsdagboek is geen uitgave van Uitgeverij Elmar (dit geldt alleen voor de wandelgids), voor info over bestellen, zie onder de foto van het omslag.

Wegen van Zegen – Pelgrimsdagboek

Ik ontving dit Pelgrimsboek van de organisatie achter Wegen met Zegen voor een recensie op mijn wandelwebsite.

Dit Pelgrimsdagboek is geen uitgave van Uitgeverij Elmar (dit geldt alleen voor de wandelgids), voor de bestelling van dit Pelgrimsdagboek kunt u terecht in de webshop van Wegen met Zegen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.