Klompenpad Meulunterenpad

P1140356
De start van dit Klompenpad is strategisch gekozen, niet op een landelijk pad, niet bij een wandelbrugje, niet bij een wandelbankje, maar bij horecagelegenheid De Wormshoef in Lunteren. Een mooie start voor deze wandeling. Ik kies voor de langste variant van dit pad. Dit betekent dat ik eerst naar het westen wandel over het Woudse Wallepad, dat mij uiteindelijk naar de A30 brengt. Gelukkig buigt de route af, net voordat ik de snelweg bereik. Vervolgens ga ik naar het noorden. Ik wandel door het landelijke gebied van de Gelderse Vallei. In de verte zie ik Barneveld liggen, maar daar kom ik niet want ik buig af naar het oosten. Langs de Broeksteeg ligt een gebied met nieuwe natuur, dat een onderdeel is van de natuurverbinding tussen de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Met deze wandeling blijft ik tussen de beide gebieden.

P1140380Het is blijvend opletten om op de langste variant van dit pad. Ik nader de Goudsberg. een fiets- en wandelpad op de flank van deze berg brengt mij naar de Hessenweg. Op de plek waar vroeger de Hessenhut stond en nu een torentje ga ik het volgende bos in. Dan kom ik op de Lindeboomsberg aan bij het middelpunt van Nederland, ik ben niet de enige die er is. Meer mensen willen in het middelpunt staan. ooit zijn vier uithoeken van ons land genomen (Vaals, Rottumeroog, Sint Anna ter Muiden en Terschelling) en toen kwamen de lijntrekkers en de rekenaars uit op dit punt.
P1140383
Ik daal de Lindeboomsberg af en ga verder door bossen en langs afgelezen huizen van oude tijden. Op de Vijfsprongweg sla ik af en kom uit bij de Germaanse Put. Dit is geen overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog, maar gaat terug tot de IJzertijd. De originele put is nog aanwezig, maar ligt verborgen in de grond. Wat wel te zien is is een replica van de oude put. Op het omheinde terrein staat een wandelbankje, dus een ieder die wil kan hier in de put zitten. Wanneer ik passeer is het bankje leeg.

P1140388De zon daalt zichtbaar wanneer ik mijn weg vervolg. Ergens tussen het Wekeromse zand en het Zandgat moet ik linksaf slaan. Een paal met markeringen staat in de grond, een oudere man knielt voor de paal. Hij is in het bezit van een hamer. Hij staat op en we raken aan de praat. Hij is een vrijwilliger van het klompenpad en houdt zich bezig met reparaties. Ons gesprek gaat echter veel verder dan dat. ‘Kerk in Aktie‘ passeert de revue, stikstof, het boerenbedrijf, vliegverkeer, de zon die laag staat en schijnt over verkleurde boomtoppen en nog een paar andere onderwerpen. Mooi om een vrijwilliger in aktie te ontmoeten. Dank voor al het werk!
P1140395
Ik ga verder en de vrijwilliger herstelt de stand van het paaltje waar stevig aan geschud was. De route loopt rond het grote Zandgat, dan naar het zuiden en via de Bosweg naar het Uilenbos en dan over de Engweg (met mooie huizen, oud en nieuw, in het bos), vervolgens de Molenweg. De Mielweg brengt mij naar de doorgaande weg in Lunteren. Aan de Mielweg staat een mooi huis, genaamd De Miel. Met het zicht op de de molen De Hoop, sla ik rechtsaf en kom terug bij de Wormshoef.

Bij dit Klompenpad heb ik geen overstapjes overwonnen en ben ik geen smalle wandelbruggetjes overgestoken. Wel mooie bossen, door het boerenland, door nieuwe natuur, berg op en berg af, en veel rust. Op een paar plaatsen liepen wat mensen, maar verder was het rustig en mooi.

Klompenpad Meulunterenpad – 22 kilometer

Advertentie

4 gedachten over “Klompenpad Meulunterenpad

    1. Hallo Aritha, dank voor jouw reactie. Ik las dat je goed bezig bent met je wandelingen. Het Meulunterenpad kent ook kortere versies. 😊 Wanneer je mijn wandelverhalen leuk vind kun je je ook aanmelden op mijn blog (rechterkolom, bovenin), zodat je bij elk nieuw bericht op mijn blog een mailtje ontvangt. 👍

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.