een nieuwe rugzak

a rugzak 2

Mijn eigen vertrouwde rode rugzak had het al tijden geleden begeven. Toen stapte ik over op de rugzak van Wandellief, die zelf wat anders aanschafte. Die oude rugzak was een Lowe Alpine Air Zone met een inhoud van 22 liter. 

Nu wilde ik een rugzak met een iets groter volume. Om een jas, vest, voedsel, drinken en nog wat andere zaken in de rugzak kwijt te kunnen bleek nogal wat spanning op te leveren met de liters in de rugzak. Verder denk ik er over om meerdaagse tochten te gaan maken en dan is een paar extra liters aan volume wel prettig, zonder het risico te lopen om mijzelf te vertillen. 

a rugzak 3

Voordat ik over zou gaan tot de aanschaf maakte ik een rondreis op het internet om te zien wat er mogelijk is. Mijn keus viel op een rugzak van 30 liter. Verder zoeken en vergelijken en recensies lezen en wikken en wegen

We besloten om een ritje te maken naar de dichtsbijzijnde winkel van Decathlon te gaan om daar verder te kijken.  Ik heb al wat spullen van dit merk en die bevallen mij goed. 

In de winkel koos ik voor de Quechua MH 500 30 liter kakigrijs. Een hele mondvol voor een rugzak. Verder weegt de rugzak 1242 gram. 

Aan de rugzijde zit een gespannen net, daardoor heeft de wind vrij spel tussen mijn rug en de rugzak. Verder zit er aan beide zijden van de rugzak een lang en smal vak, waar mijn drinkvoorraad uitstekend in past (hopenlijk ook wanneer de rugzakk goed gevuld is). Omdat deze vakken geheel kunnen worden dichtgeritst zullen de bidons er niet uit kunnen vallen, zoals mij wel eens gebeurde bij kleine ‘houders’ aan de zijkanten. In de heupriem zijn twee kleine vakjes (met ritssluiting) verwerkt, waar mijn portemonnee en mij fotocamera in passen.  

a rugzak 4

Er is een groot vak, dat van bovenaf kan worden bereikt, maar ook aan de zijkant door een ritssluiting met tweerichtingsverkeer. De rugzak is niet waterdicht, maar er is een bijgeleverde regenhoes, die in een klein vakje onder aan de rugzak verborgen zit. De regenhoes zit niet vast aan de rugzak. Volgens sommige recensies is de hoes aan de kleine kant met een volle rugzak.  

Inmiddels heb ik één wandeling gemaakt met deze rugzak, niet helemaal vol, maar ik heb wel de regenhoes kunnen gebruiken. Wat mij opviel  tijdens de wandeling was dat de last op mijn schouders minder was dan bij mijn vorige rugzak. Verder werkte de heupband prettig om het gewicht voor een deel op mijn heupen te dragen. Het is nog wat vroeg om een gedegen oordeel te geven, maar met die ene wandeltocht beviel de rugzak mij goed. 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.