Geert Grootepad 7a, Zandhove naar station Zwolle

P1120742
We staan weer bij de bushalte Rommestraat. Het is droog. Vorige week regende het en regende het en toen hebben we onze tocht op het Geert Grootepad onderbroken om de veiligheid van een bus te zoeken om naar het station te Zwolle te kunnen reizen. Nu het droog is kunnen we zonder directe schade om ons heen kijken. In een groen gebied bij Ittersum, het Oldenerpark, ontwaren wij vele ooievaarsnesten en de vogels zijn zelfs thuis en laten zich zien en horen met hun geklepper. Wij lopen stilletjes verder om de klepperaars niet te storen.
P1120745
De ooievaars brengen ons op grote hoogte want wij beklimmen de dijk en hebben zicht op de IJsselvallei, die nu grotendeels onder water staat. De uiterwaarden hebben natte voeten gekregen. Een hek is gesloten maar kan het water niet buiten de deur houden. Met droge voeten wandelen wij verder en passeren op de dijk de plek waar we vorige week afscheid namen van de route. Nu buigen wij naar links en zien de afslag naar het veer tussen Hattem en Zwolle. Nu vaart het veer nog niet, welke schipper zou er over willen varen? Een enthousiaste jonge hond bespringt ons en wil stoeien, zijn iets minder jonge bazin vertelt over het dier en de energie die het heeft en de ruimte die nodig is om de energie kwijt te raken. Wij kunnen op veel plaatsen los lopen, maar dat geldt niet voor deze viervoeter.
P1120753
Op de Kleine Veerweg treffen wij een uitgebreide boerderij. De Landwinkel van De Huppe trekt ons aan. We neuzen en kijken en proeven kaas. We kopen een mooi brok kaas. Op de verpakking staat ‘boerenkaas’, dit ter onderscheiding van ‘geitenkaas’. Nu weet u ook welke ingrediënten gebruikt worden voor boerenkaas. Een stukje fudge voor de noodzakelijke suikers gaat ook in de rugzak.
Vlak voorbij De Huppe gaan we verder landinwaarts op het Otterpad. We zien geen otter, even verderop wel veel honden die een buurtbijeenkomst hebben op het losloopgebied in het Schellerpark. Op een bankje met zicht op honden, bazen en bazinnen nemen wij een lunch (inclusief fudge). Daardoor zijn wij voldoende gesterkt om de tocht langs de vele volkstuintjes van Ons Genoegen voor te zetten. We komen langs het oude landgoed Schellerberg en daar vlakbij een opvallend gebouw in dit landschap. Volgens wandellief zal dit wel een oud schoolgebouw zijn. Zij wordt bevestigd in haar kennis door twee meisjes met twee ponies. We zagen de beide meiden eerder op de Kleine Veerweg toen er nog een ponywagen in hun gezelschap was. De pony schrok, vertelt de oudste, toen een trekker voorbij ging, de kar sloeg om en het wiel raakte beschadigd. Nu kan pa de kar ophalen en gaan de stoere meiden naar huis, te voet. Het leven op het platteland heeft zijn keerzijde. En die oude school? Daar worden nog allerlei vormen (van reiki via viool naar cello) van onderwijs gegeven. 

P1120762De Schellerdijk brengt ons onder het spoor door bij Het Engelse Werk. Hier heeft de bedenker van de route een uitstapje gepland naar de oever van de IJssel. De oever heeft echter al een uitstapje gemaakt naar ons toe, zodat we na een paar meter niet verder kunnen vanwege het wassende water.
Dan maar verder door Het Engelse Werk, waar mensen wandelen, fietsen, alleen, met kind, met hond, met geliefde, met wandellief, heuvel op, heuvel af, bruggetje over en af. Verder naar het Spoolderbos, met aan de overzijde van het bos de gebouwen van Windesheim en van Greijdanus. Hier indoctrineert men de jeugd, hetzij links, hetzij rechts, hetzij recht door zee. Daar doen de dinosarussen die wij voorbij gaan niets aan af. Wij hebben mammoeten en dino’s verslagen.
P1120771
Een tunnel voor wandelaars en fietsers brengt ons bij kantoren en kantoren. Zelfs de stad Zwolle heeft hier een kantoor. Persoonlijk vind ik een ‘stadhuis’ prettiger klinken dan een ‘stadskantoor’.
Op het station zoeken we de trein naar die andere Hanzestad, Deventer. Op weg naar de stad van Geert Groote.
Geert Grootepand – Zandhove naar station Zwolle – 13 kilometer

Fout
Deze video bestaat niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.