Geert Grootepad 7, Zandhove naar Oldeneel

De stadsbus van lijn 6 in Zwolle laat ons uit bij de Rommestraat, op de Kamerledenlaan. Toen we kort daarvoor Zwolle naderden was het droog, het zag er rustig uit in de luchten. Op allerlei weerapps kregen we allerlei berichten die ons licht optimistisch maakten. Nu we bij de bushalte staan komt het al met bakken uit de hemel. Die pauze in de regenbuien zal spoedig komen. Nu gaan we op pad in de regen. De Kamerledenlaan is een laan zonder paraplu en de wind en de regen hebben vrij spel. Aan het einde van de laan gaan we het Van Schaikpad op. Op de brug met water onder en water boven sta ik stil en maak een foto. Het lijkt alsof het waterpeil in de vijver van het Ittersumerpark ligt stijgt.   

P1120740

In de moestuin naast het gebouw van de Scouting IJsselgroep Zwolle-Zuid werkt een vrouw in haar moestuin. Zij hoeft geen regendans uit te voeren. Regendicht ingepakt bewerkt zij de aarde. 

Via het open gebied aan de uiteinden van Oldenelerbroek gaan we verder, in de regen, soms is er iemand zichtbaar, meestal vergezeld van een hond of van hardloopschoenen. De dijk herbergt in zich weidse vergezichten over de IJsselvallei. Wij gaan voornamelijk met gebukt hoofd verder, want wind en regen en een licht moment van hagel hebben in dit open landschap vrij spel. De Oldeneelweg is een open waterballet.

Op de plek waar deze weg met een haakse bocht naar links gaat doemt een pad naar rechts op. Dit Oldeneelpad wijst naar de bebouwing van een woonwijk. We besluiten de route de route te laten en naar de bewoonde wereld te gaan, uiteraard in de regen. Op de eerste afslag naar links zoek ik op Google Maps naar een bushalte die wandellief en mij naar het station kan brengen. Op de Provincieroute treffen we een bushalte aan, maar het duurt nog een flink aantal minuten voordat de bus komt. We lopen verder naar de volgende halte. Dat is Otterveld. Bij de halte is het stil. Bij de nabije basisschool is het druk. Auto’s rijden aan en nog niet af. Moeders met paraplu en een klein kind aan de hand of in een wagen of in een buggy kiezen allen voor de weg naar de school. Even later kiezen zij de weg naar huis. De schooldag voor het kind zit er op. Auto’s rijden af.

Onze wandeldag zit er bijna op. De bus komt en stopt en rijdt verder. Het is droog in de bus. 

Geert Grootepad – Zandhove (Zwolle) naar bushalte Otterveld (Zwolle) – 5.5 kilometer    

Advertentie