Klompenpad Paradijspad

IMG_20180524_101104674_HDR
Is een klompenpad pas een klompenpad wanneer je over het erf van een boerderij loopt en dwars door een weiland of een akker? Ik weet het niet. Mocht het zo zijn dan is dit een echt klompenpad. Ik parkeer mijn voertuig op de lege parkeerplaats bij de landwinkel Vanelly. Vele malen ben ik hier met bus, auto en fiets langs gekomen. Nu is het mijn startpunt van mijn Paradijspad. Het blijkt tijdens mijn wandeling dat het Paradijs niet langer in hemelse handen is, maar in die van de a s r.
IMG_20180524_101258691
De koeien van de boer en boerin kijken mij loom aan. Het voer ligt voor hen en de dames worden onderbroken bij het nuttigen van hun eenvoudige doch voedzame maaltijd.
Al snel ga ik van de weg af en dien ik het weiland in te gaan. De klompen zijn niet voor mij bedoeld, maar het zou wel handig zijn om hier een paar klompen aan de voeten te hebben. In het land zien de sporen van het injecteren van de gier nog duidelijk zichbaar, maar minder reukbaar. Je wandelt op het boerenland of je wandelt er niet.
IMG_20180524_103043828_HDR
Na enkele overstapjes, bruggetjes en een pad van fluitekruid kom ik op een smalle asfaltweg, waar net een landbouwwerktuig tussen de twee bomenrijen door kan. Bij de oprit van een boerderij worden spullen te koop aangeboden. Eieren (we zijn in Barneveld), rabarber, jam en één wandelschoen. Fijn dat er ook aan de wandelaar met pech wordt gedacht. Verdekt opgesteld staat op de bovenste plank een klein geldkistje.
Aan de overzijde van de Barneveldse Beek kom ik terecht in het gebied van Groot Bylaer, Klein Bylaer en het Paradijs (we zijn op de Biblebelt). Drie zeer mooie gebieden. Vanaf hier zijn er meerdere keuzemogelijkheden om een verschil te maken tussen de heenreis en de terugreis en om al dan niet lussen te maken. De langste route is tien kilometer en deze route kies ik. Inmiddels kom ik meerdere wandelaars tegen. Verder een man die de nestkastjes aan de bomen aan een gedegen intern onderzoek onderwerpt. Papieren om zijn bevindingen te noteren draagt hij bij zich aan een strik rond zijn nek.
IMG_20180524_113553232_HDR

Aan de noordkant van de Kallenbroekerweg (we zijn hier vlakbij Kallenbroek) ligt het gebied van Klein Bylaer. Dit is een prachtig en rustig gebied. Meerdere waterpartijen liggen er rustig bij. Andere waterpartijen zijn opgedroogd, maar kunmnen waarschijnlijk in de natte dagen verschijnselen van waterpartijen vertonen.
IMG_20180524_115940864_BURST000_COVER
De terugweg loopt deels over dezelfde route as de heen weg. Nu kom ik meer wandelaars tegen, maar het blijft rustig. Er schijnt hier ook een mooie hondenverbodenroute te zijn. Verdere gegevens over deze route zijn mij onbekend.
Op de parkeerplaats van de gesloten landwinkel zijn inmiddels vijf andere autos geparkeerd. Wandelaars weten de weg hier naar toe te vinden. Thuis parkeer ik mijn wandelschoenen omgekeerd in de tuin, dan kunnen zij even bijkomen van de gierakker, die ik aan het einde van deze mooie tocht voor de tweede maal overstak.
Klompenpad – Paradijspad – 10 kilometer

Advertentie

2 gedachten over “Klompenpad Paradijspad

  1. Ik moet volgende week in Barneveld iets ophalen, en nu combineer ik het met deze wandeling. Hij lijkt mij heel erg leuk.

    Like

  2. Het is een prachtig pad.
    Vanuit het nabije Achterveld vertrekt een Trage Tocht naar hetzelfde gebied.
    Geniet van jouw wandeling.

    Like

Reacties zijn gesloten.