Zuiderzeepad

We zijn toe aan een nieuwe langeafstandswandeling. We hebben onlangs het Utrechtpad gelopen, een mooi streekpad in de provincie Utrecht. Daarna hebben we de Sallandse Zandloper gelopen. Vervolgens vroegen wij ons af: Zullen we nu een wandeling nemen waar de letters LAW bij staan? Wikken en wegen. De website bekijken. Een vraag op Twitter stellen. Wat is de uitkomst?

We hebben besloten om het Zuiderzeepad te gaan wandelen. Dat wil zeggen de geheel vernieuwde wandeling, met daarbij de Afsluitdijk. Ik heb inmiddels al gezien dat er bushaltes zijn op de dijk, dat is een grote geruststelling.

Ergens op een plank staat nog een zeer oud boekje van de Zuiderzeeroute, dat ik ooit in een vlaag van enthousiasme heb aangeschaft. Nooit heb ik er een etappe van gelopen. Nu kom ik in de herkansing en ik heb zin in die herkansing. Samen met lief zal ik deze tocht gaan beginnen en we zien uit naar mooie tochten door vele provincies, over dijken en door weilanden, door stadjes en dorpen, in weer en wind.

Advertentie

2 gedachten over “Zuiderzeepad

  1. Ook toevallig.
    Ivm blessure,4 maanden geduurd,de laatste etappe vh Utrechtpad,Tienhoven-Utrecht,nog lopen en begin dan samen met wandelvriendin ook aan het nieuwe Zuiderzeepad!

    Like

Reacties zijn gesloten.