Klompenpad Appelpad

Op de fiets ga ik naar het startpunt van de wandeling van vandaag. Gisteren heb ik bij één van de plaatselijke boekwinkels een routefolder gekocht. Het startpunt doet nachtelijke wandelingen vermoeden. Het is een boerderij / camping / winkel en dergelijke met de naam De Maaneschijn. Ik krijg een mooie plaats achter de winkel aangeboden voor mijn fiets. De wandelroute voert dwars over de kleine camping, waar ik voornamelijk caravans ontwaar.

P1040330

Ik zou denken dat de route ook de route van de kleine bruggetjes kan worden genoemd. In het boerenland moet de argeloze wandelaar meerdere malen een sloot over. Voordat ik bij de Vrouwenweg ben aangeland ben ik al twee bruggetjes over gestoken.P1040331

 

 

P1040332

 

Wanneer ik de Zelderseweg oversteek kom ik bij een fietspad langs dezelfde Vrouwenweg. Het fietspad heeft geld ontvangen vanuit Europa. Is dat niet wat overdreven? De Appelse dreven als oord van achterstand waar geld van Europa naar toe gaat?

P1040333Via de Leemweg (niet van leem, maar van asfalt) en de Diepenrustweg kom ik uit op een fraai wandelpad, tussen bomen en prikkeldraad slingert een smal pad. Het is nodig om hier een kaart van het landgoed te hebben, maar ik ga er van uit dat een kaart van het klompenpad ook voldoende is.

 

Ook op dit smalle pad kom ik nog een bruggetje tegen.P1040334 Keurig voorzien van een handvat voor de wankele wandelaar.

Wanneer ik voor de tweede maal de Zelderseweg oversteek kom ik weer in het buurtschap Appel, waar ook het gelijknamige landgoed is.

P1040335

 

 

 

 

P1040336

 

Bij boerderij Ahof is onlangs de schaapskooi gerestaureerd. Verder is het hier stil, zeer stil. Ahof stamt uit de achttiende eeuw en is een rijksmonument. 

 

P1040339

Wanneer ik verder loop kom ik bij een volgend monument, alhoewel ik niet weet of hier ook een goedkeuring van het rijk heeft plaatsgevonden. Het is een deel van het oude tracé van het zogenaamde kippenlijntje van Nijkerk via Voorthuizen en Barneveld naar Ede. 

Geen spoor meer te vinden behalve de lange brede strook waar in vroeger tijden de treinen reden, al dan niet gevuld met kippen voor de eiermarkt in Nijkerk of Barneveld.

Inmiddels is de regen begonnen en tot aan het einde van de tocht loop ik in de regen. Wanneer ik terug ben bij De Maaneschijn stort de regen met grote snelheid neer. Na een tijdje besluit ik toch maar naar mijn fiets te gaan en naar huis te fietsen, in de regen. 

Het klompenpad Appel is een mooi pad over veelal rustige paden. Wanneer het over asfaltwegen gaat zijn het voornamelijk fietsers die de weg met mij delen. De afstand van het pad is acht kilometer. 

Advertentie