wandelen binnen de singels van Utrecht

Vorige week viel op mijn deurmat (aan de binnenzijde van de deur) een enveloppe met een fraai boekwerkje aan de binnenzijde. Zes wandelingen geven een mooi zicht op de eeuwenoude binnenstad van Utrecht. Utrecht is een stad die niet alleen populair is bij toeristen, die vanuit de hele wereld komen, maar ook bij vele Nederlanders die een plekje zoeken om in deze stad te wonen. De binnenstad is levendig, mede door de vele studenten. Veel horeca, winkels, kerken, musea, kapellen, steegjes, hofjes en natuurlijk de Dom.

De wandelingen komen niet boven de 5 kilometer per wandeling uit, maar dat is niet erg. De wandelaar zal niet in marstempo door de straten en steegjes en langs de singels lopen. Veel is er te zien, wanneer je om je heen kijkt, naar beneden kijkt en naar boven kijkt. De gids geeft veel informatie over de gebouwen en de geschiedenis, samen met vele goede foto’s. 

De schrijver van de gids is Kees Volkers, die eerder over Utrecht heeft gepubliceerd, niet alleen een ander boekje met stadswandelingen, maar ook een historisch overzicht van de ontwikkeling van de stad in de periode 1970 – 2000.  

Wandelen binnen de singels van Utrecht

Kees Volkers – Wandelen binnen de singels van Utrecht – Gegarandeerd Onregelmatig – 2015

Voor meer informatie over deze gids en bestelmogelijkheid, klik hiernaast op Gegarandeerd Onregelmatig.

Advertentie