wandelen binnen de singels van Utrecht

Vorige week viel op mijn deurmat (aan de binnenzijde van de deur) een enveloppe met een fraai boekwerkje aan de binnenzijde. Zes wandelingen geven een mooi zicht op de eeuwenoude binnenstad van Utrecht. Utrecht is een stad die niet alleen populair is bij toeristen, die vanuit de hele wereld komen, maar ook bij vele Nederlanders die een plekje zoeken om in deze stad te wonen. De binnenstad is levendig, mede door de vele studenten. Veel horeca, winkels, kerken, musea, kapellen, steegjes, hofjes en natuurlijk de Dom.

De wandelingen komen niet boven de 5 kilometer per wandeling uit, maar dat is niet erg. De wandelaar zal niet in marstempo door de straten en steegjes en langs de singels lopen. Veel is er te zien, wanneer je om je heen kijkt, naar beneden kijkt en naar boven kijkt. De gids geeft veel informatie over de gebouwen en de geschiedenis, samen met vele goede foto’s. 

De schrijver van de gids is Kees Volkers, die eerder over Utrecht heeft gepubliceerd, niet alleen een ander boekje met stadswandelingen, maar ook een historisch overzicht van de ontwikkeling van de stad in de periode 1970 – 2000.  

Wandelen binnen de singels van Utrecht

Kees Volkers – Wandelen binnen de singels van Utrecht – Gegarandeerd Onregelmatig – 2015

Voor meer informatie over deze gids en bestelmogelijkheid, klik hiernaast op Gegarandeerd Onregelmatig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.