EEN WEEKEND NAAR BUITEN

Kort geleden waren Wandellief en ik in de nabije omgeving van de Fryske hoofdstad Ljouwert. Wij hadden een paar overnachtingen in een molen. Tijdens ons verblijf had ik dit boek van Lydia Michiels van Kessenich bij mij. Wie weet zou ik tijd hebben om er in te lezen en om geïnspireerd te worden. En wat blijkt? Lydia heeft aandacht voor Ljouwert! Eén van haar weekenduitjes speelt zich af in Ljouwert en omgeving. Zij heeft 20 uitjes bedacht en beleefd en op papier uitgewerkt. Door heel Nederland worden wij gestuurd (behalve Flevoland, een provincie die wel vaker buiten de boot valt). De opzet is als volgt: een mooie overnachtingsplek vinden, een fietstocht maken, een wandeling of twee maken en een aansprekelijk diner op een goede plek. Zo reist Lydia door ons land en komt op mooie plekken, samen met haar man, familie, vriendinnen. Bekende plakken en minder bekende plekken.
Terug naar Ljouwert. In deze oude stad maakt zij een stadswandeling met een gids, zij komt bij het Fries Museum, het geboortehuis van Mata Hari, langs het Stadhouderlijk Hof (ja, de Friese tak van de stadhouders), bij het Keramiekmuseum. Op de foto’s zie ik bekende plaatjes. De fietstocht brengt haar onder andere langs Franeker (planetarium) Sexbierum, Oosterbierum, Dronrijp. Voor een langer verblijf geeft zij nog enkele tips voor wandelingen en fietstochten (op eigen kracht of met een stekkerfiets). Daarnaast een overzicht van de belangrijke punten van het weekendje weg.
Lydia Michielsen van Kessenich en uitgeverij fjord zijn er weer in geslaagd om een mooi boek te produceren, dat als inspiratie kan dienen om op pad te gaan, voor een weekendje weg, zelfs voor een weekend midden in de week. En ga je weg, alleen of met meerderen, dan is het goed om je enigszins voor te bereiden. Welke wandelingen wil je lopen? Welke fietstocht wil je doen?

Lydia Michiels van Kessenich
Een weekend naar buiten
wandelingen, fietstochten & bijzondere overnachtingen
uitgeverij fjord
ISBN 9789083263915
216 p
agina’s

Dit boek heb ik van de uitgeverij ontvangen voor een recensie op mijn wandelwebsite.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.