rondje in de wijk

In een vorig blog ‘einde weg‘ schreef ik over mijn gewijzigde wandelplannen. Mijn plannen voor wandelingen ver van huis en haard en vloerverwarming staan voorlopig in de koelkast en kunnen nog worden verplaatst naar een diepvrieskastje. Deze plannen hebben een lange houdbaarheid. 

Wat doe ik nu? 

Ik heb aangekondigd dat ik aan de slag wil met de #dagelijksedertig. Iedere dag dertig minuten wandelen in een stevig tempo. Al snel kwam ik er achter dat het nog niet zo gemakkelijk was om een rondje van dertig minuten wandelen te maken was. De ene keer gaat het sneller dan de andere keer. Nu is gebleken dat ik geen enkele keer #dagelijksedertig heb gewandeld. Tot zover Plan A

Toen ben ik overgeschakeld op Plan B. Dit is een even eenvoudig als geniaal plan. Ik loop een rondje in de wijk Corlaer, zoveel mogelijk langs de grens van de wijk. Ik maak gebruik van troittoirs en voetpaden, soms langs de doorgaande weg, soms door het groen, soms door een woonwijk, meestal verhard, soms onverhard. Ik kom uit op een rondje van 5500 meter. Dat is een mooie afstand. Niet dan ik het iedere dag loop, maar wel meerdere keren per week. Soms in de ochtend, soms in de middag en een enkele keer aan het begin van de avond. Dat laatste moment is bij meer mensen in gedachten gekomen. Dat is meestal het drukste tijdstip. Wandelaars, fietsers, kinderen op de step, kinderen in de kinderwagen, spelende kinderen, hondenuitlaters, kattenzoekers, kletsende zussen op kuiersnelheid, man en vrouw op leeftijd. Ik ga tweemaal onder het spoor door, passeer tweemaal verkeerslichten, ga éénmaal een weg onderdoor. Wanneer ik een niet-te-onderdrukken-behoefte zou krijgen om het rondje iets langer te maken zijn er nog wel enkele mogelijkheden. Voorlopig bevalt plan B uitstekend. 

Inmiddels ligt er al een Plan C op tafel of, liever gezegd, in mijn @TopoGPS. Deze route is een variatie op het #rondjeindewijk. Het gaat te ver om het een #rondjelopen te noemen, daarvoor is het te ver. 
Eén van de kinderen met een grote vaardigheid in het uitzetten van een fietsroute op een computerprogramma is voor mij aan de slag gegaan. Ditmaal geen fietstocht naar Marokko, of van Wenen naar Barcelona of door de Badlands van Spanje, maar een wandeling in de wijk. Hij heeft een route gemaakt die begint bij mijn voordeur. Tot zover is het uitzetten van de route niet zo moeilijk. Daarna leidt de route mij door elke straat in de wijk! Ja, elke straat. Soms van het begin tot einde van de straat. Soms een vijftig meter tot ik een volgende straat in wandel. Soms tweemaal een gedeelte van dezelfde straat. na 10 kilometer kom ik achter langs ons huis en zou ik bij onze eigen horeca-gelegenheid een pauze kunnen nemen op het terras achter ons huis. 
De route gaat na 10 kilometer echter verder want ik ben er dan nog lang niet. Ik eindig deze bijzondere route na 25 kilometer (!), dan moet ik nog een paar straten door om weer thuis te komen, waarbij ik de keus heb tussen de voordeur en de achterdeur. Zo ben ik in alle straten in de wijk geweest. Nu nog een dag vinden om deze wandeling te maken. Deze wandeling heeft een paar voordelen: * ik ben geen reiskosten kwijt; * ik kan na 10 kilometer stoppen; * mocht mij iets overkomen dan kan wandellief mij desnoods op de fiets ophalen. Verder kan ik na deze wijk bewandeld te hebben overstappen op een volgende wijk in onze stad.    

P1050758

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.